Selamat Datang Ke Laman Web Bahagian Pengurusan Akademik

Bahagian Pengurusan Akademik (BPA) mengharapkan agar laman web ini dapat membantu pengunjung/pelawat mendapatkan maklumat yang dikehendaki berdasarkan fungsi kami.

Berita Terkini

Jom Masuk U 2014

Karnival Pengajian Tinggi Negara adalah program tahunan Kementerian Pengajian Tinggi dengan tagline “JOM MASUK U”. Karnival Pengajian Tinggi Negara – Jom Masuk U ini disasarkan menjadi Pusat Sehenti mendapatkan maklumat mengenai peluang pendidikan tinggi, akreditasi dan pembiayaan. Mereka yang mendapat manfaat adalah lepasan SPM dan setaraf serta STPM dan setaraf di peringkat pengajian program Asasi, […]

Majlis Konvokesyen ke-52 UTM

ajlis Konvokesyen Universiti Teknologi Malaysia kali yang ke-52 bakal diadakan pada 24 – 25 Mei 2013. Bahagian Pengurusan Akademik ingin merakam setinggi-tinggi ucapan tahniah kepada semua bakal graduan Majlis Konvokesyen tersebut.

Majlis Konvokesyen ke-51 UTM

Majlis Konvokesyen Universiti Teknologi Malaysia kali yang ke-51 bakal diadakan pada 26 – 28 Oktober 2013. Bahagian Pengurusan Akademik ingin merakam setinggi-tinggi ucapan tahniah kepada semua bakal graduan Majlis Konvokesyen tersebut.

Sijil Tidak Dituntut – 1971 hingga 1999

Pemakluman Bagi Graduan Yang Belum Mengambil Sijil. Bagi graduan UTM sekitar tahun 1971 sehingga 1999 yang masih belum menuntut sijil graduan masing-masing, sila berhubung terus dengan Bahagian Pengurusan Akademik di talian 07-5531157. Senarai nama graduan adalah seperti di lampiran. Senarai Nama Graduan Yang Belum Mengambil Sijil

Majlis Konvokesyen ke-50 UTM

Majlis Konvokesyen Universiti Teknologi Malaysia kali yang ke-50 bakal diadakan pada 7 Mei 2013. Bahagian Pengurusan Akademik ingin merakam setinggi-tinggi ucapan tahniah kepada semua bakal graduan Majlis Konvokesyen tersebut.

Sekapur Sireh Seulas Pinang

Laman web ini bertujuan untuk memberikan maklumat kepada anda mengenai perkhidmatan yang disediakan oleh organisasi kami. Adalah menjadi hasrat kami bahawa melalui ketelusan penyebaran maklumat ini, kami akan berjaya memupuk semangat kerjasama yang lebih erat serta menjalin perhubungan yang lebih rapat di antara organisasi dan pihak berkepentingan.
Read more

Find Us On