Kualiti & Pencapaian

HCM berusaha memantapkan pengurusan modal insan UTM dengan melaksanakan usaha melalui pelbagai penambahbaikan pengurusan kerja melalui program dan projek. Banyak pencapaian diperolehi sepanjang usaha HCM ke arah pemantapan modal insan UTM ini.

2010 & sebelumnya

 

2011
Kumpulan KIK Inspire HCM telah memenangi Persembahan Terbaik (Kategori Pengurusan) dan Anugerah EMAS sempena Konvensyen KIK Peringkat UTM pada 28-29 Disember 2011.
Pengiktirafan Staf, pada 14 November 2011 –  Cik Ruhayah binti Abdullah, Pembantu Tadbir Kanan (N22), HCM telah diberi pengiktirafan oleh Universiti dalam Majlis Perhimpunan Bulanan Naib Canselor bagi bulan November 2011.  Pengiktirafan diberi atas komitmen beliau terhadap tugas dan tanggungjawab yang diberi. Warga HCM turut berbangga dan mengucapkan TAHNIAH kepada beliau dan semoga menjadi tauladan kepada rakan sekerja yang lain.Beliau juga telah menerima penghargaan bagi kategori Anugerah Sukan di Majlis Penghargaan Staf Pejabat Pendaftar (MAPP 2011) pada 21 Jun 2011.
Pelepasan Arnab, Itik Dan Angsa Untuk Kempen Eco-UTM Pada Perjumpaan Bulanan Naib Canselor

 

 

2012
Kumpulan KIK G2 Glorious HCM telah memenangi Kumpulan Terbaik (Kategori Pengurusan) dan Anugerah EMAS sempena Konvensyen KIK  Peringkat UTM kali ke-8 pada 13-14 Disember 2012.
Kumpulan KIK Inspire HCM telah memenangi Persembahan Terbaik (Kategori Pengurusan) dan Anugerah PERAK sempena Konvensyen KIK Peringkat IPTA pada 6-8 Mac 2012 bertempat di UIAM.
En. Azri bin Hohad, TP (Perkhidmatan) telah memenangi Anugerah Khidmat Masyarakat.  Manakala Tn. Hj. Hassan bin Husin (TPK) telah diberi penghargaan dalam kategori sama pada Majlis Penghargaan Staf Pejabat Pendaftar (MAPP 2012).
Penghargaan Anugerah Penerbitan Berkumpulan (Garis Panduan Kenaikan Pangkat Staf Akademik) sempena Majlis Penghargaan Staf Pejabat Pendaftar Tahun 2012.
Anugerah 5S sempena Majlis Penghargaan Staf Pejabat Pendaftar Tahun 2012.
Anugerah Inovasi Berkumpulan (e-Promotion Staf Akademik) sempena Majlis Penghargaan Staf Pejabat Pendaftar Tahun 2012.
Anugerah Kumpulan KIK (Inspire HCM) sempena Majlis Penghargaan Staf Pejabat Pendaftar Tahun 2012.
Anugerah Penerbitan Berkumpulan (Panduan Peperiksaan Perkhidmatan Staf sempena Majlis Penghargaan Staf Pejabat Pendaftar Tahun 2012.
Menjadi Urusetia Pertama dan Terpilih Sebagai Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan Sumber Manusia IPTA yang Julung Kali Diwujudkan Pada     . Jawatankuasa Ini Bersidang 2 Bulan Sekali
Menjadi Urusetia JASUMA, Berjaya Memulakan Mesyuarat Bersama KPT Dengan IPTA (JASUMA) Dan Perjumpaan Ini Diadakan 2 Bulan Sekali

 

 

2013
(Dilawati 233 kali, 1 lawatan hari ini)